Praha – Sdružení Analogon 2015
brož
133+VIII stran
stav dobrý
popis stavu – obálka je ošoupaná, vzadu trochu drbnutá
OBSAH:
André Breton u stolu --
ANDRÉ THIRION: Revolucionáři bez revoluce --
MARK POLIZZOTTI: Revoluce ducha – Život André Bretona --
O Havrance --
JACOB A WILHELM GRIMMOVÉ: Havranka --
EVE JACKSON: Jídlo a proměna --
MARTIN STEJSKAL: Alimentární prvky valchymii a pohádka o Havrance bratří Grimmů --
SALVADOR DALÍ: Buď bude krása jedlá, nebo nebude vůbec --
JAN GABRIEL: Optika i vůně Štyrského koláží --
ROLAND TOPOR: Jezte diskrétně --
FRANTIŠEK DRYJE: Sníst sám sebe a vytrvat --
XAVIER FORNERET: Bídný nebožák --
Osudy kanibalismu --
Kanibalismus: realita nebo projev fantasmatu? (André GREEN) --
Posedlost apraxe. Irokézský kanibalismus (Urszula CHODOWIEC) --
Mezi bohy adivou zvěří (Marcel DETIENNE) --
Mé svědectví (Anatolij MARČENKO) --
EDGAR ALLAN POE: Červ dobyvatel --
Dejme ji sežrat Luciferovi – Opojídání duší ve středověkých viděních (sestavil a komentuje Bruno SOLAŘÍK) --
JACQUELINE LOUISE DUTTON: C’est dégueulasse! – otázky vkusu a„Velká žranice” --
MONTY PYTHON vs. PETR GREENWAY: Slast, rozkoš, požitek --
Špagety nejsou jen italské těstoviny… --
Culina ex machina --
JAN ŠVANKMAJER – „Když nebudeš jíst, tak umřeš!“ --
Hostina a její… typicky lidské rysy --
JONATHAN SWIFT: Pohádka o kádi --
ZDENĚK JUSTOŇ: Oheň, tabák, maso --
MOHAMMED KHAIR-EDDINE: Exhumátor --
Mé tělo mě zradilo --
AIMÉ CÉSAIRE: Požírač --
ANTONIN ARTAUD: Báseň --
JORIS-KARL HUYSMANS: Po proudu --
ROMAN ERBEN: Jím --
PAVEL ŘEZNÍČEK: Maso pod hromadou --
HANS ARP: Vše je sežráno --
JOSEF JANDA: Mozkař --
EVA ŠVANKMAJEROVÁ: Adrahý kde jsi zas --
ALBERT MARENČIN: Kapustnica --
Vlasta Burian a zen --
LADISLAV NOVÁK: Z receptáře --
GEORGES LIMBOUR: Mámení moře --
MICHAL JŮZA: Společné jídlo --
PETR KRÁL: Jídlo abáseň --
JAN GABRIEL: Gastronomické mapy --
MICHAEL EIGEN: Úvahy ojídle adýchání jako modelech duševních funkcí: potravní dýchání „myslí“ --
LÉON-PAUL FARGUE: Gurmeti agurmáni --
B. R. MYERS: Morální křížová výprava proti foodies --
BERTRAND SCHMITT: Krutost, zjemnělost aabstrakce umění stolničení --
ERIK BRAGG: Maso --
Kudlanka nábožná – „Hledající, koho by spolkla“ --
Snídaně v trávě nejen podle Maneta --
ANTONIE RAMÍREZ: Jídlo je noční můra Zneuctivých receptářů --
JAN KOHOUT: Nechutné karbanátky s mladou tramvají --
FRANTIŠEK DRYJE: Zreceptáře Pavly Adlerové --
KRISTÝNA ŽÁČKOVÁ: Jednoduchý recept na život --
JAN RICHTER: Menu --
MAX ŠČUR: Z Voynichova Manuscriptu --
IVAN HORÁČEK: Krtčí ragů na španělském pepři s rozmarýnovým pyré --
ANDRÉ PIEYRE DE MANDIARGUES: Vyprávění Angličana v uzavřeném zámku --
BLAŽEJ INGR – BRUNO SOLAŘÍK: Levá zadní --
ROLAND BARTHES: Z psychosociologie současného stravování --
JULES BARBEY D’AUREVILLY: Očarovaná --
ČASOVOSTI: Karel Šebek žije! :
František Dryje --
Teze o Karlovi (Petr Král) --
Dialog Jaromíra Typlta a Jana Šustka --
Román Tam někde: z pera českých autorů vzešel nový přírůstek do pokladnice světové literatury (ZDEŇKA PETÁKOVÁ) --
Dopis došlý redakci (HANA FOUSKOVÁ) --
ŠIMON SVĚRÁK: Atomor --
FRANTIŠEK DRYJE: Test podstatnosti --
ŠIMON SVĚRÁK: Locus debilis Františka Dryjeho --
KULÉR:
BRUNO SOLAŘÍK: Surrealismus naruby? (Ke knize A. Tippnerové Permanentní avantgarda? [Surrealismus v Praze]).
100 Kč
Pro osobní vyzvednutí na prodejně je nutno zboží předem objednat v našem e-shopu.
VLOŽIT DO KOŠÍKU